Mobilanpassa dina bilder

Vi lever i en tid där de allra flesta konsumerar sociala medier via sin smartphone. Genom att fota i stående format täcker bilden en större del av skärmens yta och kan därför få större uppmärksamhet av personen som scrollar igenom sitt flöde.

Sätt produkter i ett sammanhang

Genom att visa upp dina produkter där de verkligen används skapar du en bild som känns relevant för din målgrupp. Detta eftersom att personen som ser bilden lättare kan se ett potentiellt behov. Dessutom blir det mer liv i bilden än en produkt mot vit bakgrund!

Ha inte för mycket text på annonsbilder

Marknadsför ni era inlägg i sociala medier? Om bilden innehåller för mycket text kommer Facebook att dra ner på inläggets räckvidd. Facebook tillhandahåller ett verktyg där man kan ladda upp sin bild för att mäta textmängden innan publicering.

Använd tydliga bilder

Ett inlägg på Facebook får ungefär 2 sekunders uppmärksamhet av personen som konsumerar det. Det måste därför vara tydligt vad bilden föreställer och vad den ska kommunicera. Ha gärna med något element som sticker ut för att fånga uppmärksamheten hos personen som scrollar förbi ert inlägg.

Vi gillar människor!

Att använda foton med personer i skapar mer liv och är något för konsumenten att relatera till. Foton som innehåller ett mänskligt ansikte har en större chans att få högt engagemang på Instagram. Tänk även på att vara inkluderande när ni använder bilder med personer i!

Vill ni ha hjälp med att se över era sociala medier?

Prata direkt med era följare, bygg genuina relationer och lär er mer om er målgrupp. En stark närvaro i sociala medier innebär oändliga möjligheter och är allt viktigare i vårt ständigt uppkopplade samhälle. Att finnas där er målgrupp befinner sig och prata direkt med dem är dessutom ett bra sätt att hitta nya kunder, öka er försäljning och påverka bilden av ert varumärke.

ÖM:s produktionsbyrå Creative Sales hjälper dig att sätta en strategi för er närvaro i sociala medier, skapar engagerande innehåll, driver effekt genom pricksäkra kampanjer mot identifierade målgrupper samt erbjuder utbildningar för dig och dina kollegor.

KONTAKTA OSS