Employer branding – eller arbetsgivarmarknadsföring – är ett begrepp som blir allt viktigare för företag när de vill positionera sitt varumärke som arbetsgivare och attrahera rätt kompetens. Här är några tips för hur ni blir ett attraktivare företag.

1. Företagskulturen är grunden i varumärket

En företagskultur är normer, värderingar och attityder som skapar positiva beteenden. Den påverkar framförallt hur anställda trivs och känner att de kan bidra till bolagets utveckling. En positiv företagskultur är ett sätt att attrahera nya medarbetare. Med Öst Medias tjänst för native-annonsering kan du med text och rörligt material, på annonsmärkt redaktionell plats, visa och ge en känsla om hur företagskulturen är hos er och locka fler medarbetar.

2. Utbildning håller kvar medarbetarna

En följd av att digitaliseringen går så fort är att kompetens har blivit en färskvara. Se till att hålla personalen uppdaterad. Förutom att ert företag får ännu mer kompetens så känner medarbetaren att den utvecklas och motiveras till att stanna kvar i företaget.

3. Använd sociala medier som skyltfönster

Det finns många olika sociala medier att välja på. Alla har sina olika fördelar. Oavsett vilka du väljer att kommunicera genom så se till att ha en bra företagssida med ett engagerande innehåll. Visa er arbetsplats, er personal och hur ni arbetar. Öst Media hjälper dig gärna med att hitta intressanta målgrupper och en strategi med hur du når dem.

Hur attraherar du rätt kompetens?

Med ett engagerande innehåll bygger du ett starkare varumärke och attraherar nya medarbetare. Ett relevant innehåll är även en av faktorerna som avgör hur högt det rankas i sökmotorerna. Vi kan hjälpa dig att skapa innehåll som har ett egenvärde, som engagerar och väcker känslor. Copytexter, native advertising i digital eller print, rörlig media eller personalevent. Med en genomtänkt och välplanerad strategi kan du locka din målgrupps intresse istället för att överösa dem med statiska reklambudskap. På så sätt skapar du ett intresse kring dig själv som arbetsgivare för att stärka din personal – och även hitta nya medarbetare.

KONTAKTA OSS